SportVijesti

Održana virtualna sjednica Skupštine Sportske zajednice

Zbog epidemioloških mjera godišnja sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Jastrebarskog nije održana u uobičajenom nego u virtualnom obliku. Zbog važnost tema koje su bile na dnevnom redu o kojima se trebalo raspraviti i glasati, organizirani su radni sastanci gdje su predstavnici sportskih udruga bili dodatno upoznati te imali mogućnost dati svoja mišljenja, prijedloge i zaključke. Između ostalog prezentiran je i rebalans financijskog plana za prošlu te financijski i plan rada za ovu godinu. – prenosimo iz Sportske zajednice.

Najvažniji dio radnih sastanka bili su novi kriteriji za sufinanciranje trenažnih i natjecateljskih aktivnosti klubova gdje su se njihovi predstavnici najviše zadržali u raspravi. U dodatnim pojašnjenjima, predsjednik Zajednice Domagoj Šlat istaknuo je da su dosadašnji kriteriji u trenutku njihova donošenja bili dobri, no zbog promjena u sportu, klubovima i Zajednici u zadnje 4 godine i nemogućnosti brže prilagodbe, predložen je novi prijedlog koji je kasnije putem elektronskog glasanja i jednoglasno usvojen. – stoji u izvješću Sportske zajednice.

Uz ostale točke dnevnog reda koje su bile administrativne naravi te su kasnijem elektronskim glasanjem i usvojene, dogodile su se i promjene u članstvu same Zajednice. Zbog neaktivnosti na području grada Jastrebarskog i neispunjenja svojih obaveza prema članicama i Zajednici, udruga Klub koturaša Jastrebarsko više nije članica. Na radnim sastancima bili su i predstavnici udruge „Tilček team-a“ koji su u kratkim crtama prezentirali svoj rad i planove te dodatno pojasnili zbog čega su uputili zamolbu za prihvaćanje u punopravno članstvo u Zajednicu što je i prihvaćeno.

Predsjednik Šlat istaknuo je da će jaskanska sportska Zajednica biti uvijek otvorena za sve koji žele doprinijeti razvoju sporta i rekreacije na području Grada, pa tako i za sve one koji će se eventualno reaktivirati i imati jasne ciljeve i planove.

U kratkom obraćanju, Šlat je istaknuo da se amaterski sport, pogotovo onaj za najmlađe nalazi u vrlo teškoj situaciji. Zbog pandemije Covid-19 već se nakon prvog lockdowna proljetos u klubovima osjetio manjak djece koja su nastavila s treninzima. Nada se što ranijem ponovnom otvaranju sportskih objekata te je ovom prilikom pozvao sve klubove da zajedničkim snagama pokušaju vratiti svu djecu ponovno na sportska borilišta i terene.

Sličan sadržaj

Back to top button