Izbori2021Jaska i okolicaVijesti

Oko problematike Kemisa priopćenjem se uključio i Rodić

U aktualnu problematiku oko zbrinjavanja opasnog otpada tvrtke Kemis Termoclean, priopćenjem se uključio i MOST-ov gradski vijećnik Roman Rodić.

Rodić podsjeća da već prilikom afere s tvrtkom Remondis Madison prije tri godine, upravo on prvi ukazivao i na Kemis Termoclean kao potencijalno opasnu tvrtku, koja se dugi niz godina bavi zbrinjavanjem opasnog otpada u vrlo mističnim uvjetima.

Rodić podsjeća i da je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća pitao – ima li Grad ikakvih saznanja vezanih oko odlaska tvrtke Kemis Termoclean s našeg područja, jer joj u mjesecu rujnu ove godine ističe dozvola za obavljanje djelatnosti zbrinjavanja opasnog otpada, te da je tada dobio odgovor – da Grad nema apsolutno nikakvih saznanja.

Sada, pak, Grad objavljuje, da je znao za tužbu tvrtke Kemis Termoclean, koja se žalila na odluku Gradskog vijeća o izmjenama prostorno – planske dokumentacije, što Rodić smatra licemjernim. Podsjeća i da je Gradsko vijeće grada Jastrebarskog, jednoglasno i jasno donijelo izmjene prostorno – planske dokumentacije, temeljem koje nije moguće niti dobivanje niti produljenje bilo kakvog zahtjeva ili dozvole za obrađivanje opasnog otpada i sve suprotno toj Odluci, nije i ne može biti po Zakonu.

Roman Rodić, koji je na predstojećim lokalnim izborima i kandidat za gradonačelnika, ističe i da se ta tema ne smije zlorabiti u političke svrhe i za političku kampanju, jer je, kako kaže, svima jedan i jedini zajednički interes, a to je uvijek i zauvijek čista Jaska!

Sličan sadržaj

Back to top button