Izbori2021Jaska i okolicaVijesti

HDZ-ovo priopćenje oko top teme izborne kampanje – Kemisa

Zbrinjavanje opasnog otpada tvrtke Kemis Termoclean, postaje top tema izborne kampanje predstojećih lokalnih izbora. Naime, nakon što su se jučer o tome izjasnili gradonačelnik Zvonimir Novosel i Inicijativa građana, danas su stigla priopćenja MOST-ovog Romana Rodića i jaskanskog HDZ-a.

U HDZ-ovom priopćenju za javnost, pored ostalog, stoji: “Povodom brojnih medijskih napisa i rasprava uslijed poziva, koji je objavljen za javnu raspravu stručne podloge za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje – građevinu za skladištenje opasnog otpada operatera Kemis Termoclean u Jastrebarskom, želimo podsjetiti, da je jaskanski HDZ na čelu s Andrejom Krlinom, svoj jasan stav o zbrinjavanju i skladištenju opasnog otpada već dokazo i artikulirao na sjednicama Gradskog vijeća tijekom 2018. godine.”

HDZ podsjeća, da su upravo tada, njegovi vijećnici uslijed afere Remondis, tražili od gradskih vlasti da se u zaključak Gradskog vijeća iz 2018. o zbrinjavanju opasnog otpada, uvrsti točka po kojoj će se prostornim planom zabraniti gospodarenje opasnim otpadom na području grada Jastrebarskog.

“Dakle, upravo našim zahtjevom, intervencijom, jasnim stavom i pritiskom na sadašnju gradsku vlast uspjeli smo iznjedriti točku zaključka po kojoj je zabranjeno gospodarenje opasnim otpadom, što sasvim dovoljno govori i pokazuje naš stav o ovoj temi.” – ističe HDZ i dodaje da su zdravlje, život i sigurnost građana uvijek na prvom mjestu!

HDZ građanima poručuje da zbrinjavanje opasnog otpada na području grada Jastrebarskog nije dozvoljeno prostornim planom i da kao takvo niti ne može biti realizirano. “Tu dolazimo do kraja ove priče, ali i pitanja zašto sadašnja gradska vlast želi aktualizirati ovakva pitanja odnosno tijekom izborne kampanje staviti u fokus i opteretiti javnost temama za koje je jasno da služe kao svojevrsni politički spin.” – stoji u priopćenju gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice.

Back to top button