OstaloVijesti

Sakuplja se i odvozi prazna ambalaža sredstava za zaštitu bilja

Tijekom ovoga mjeseca na područje Zagrebačke županije i Grada Zagreba, sakuplja se i odvozi prazna ambalaža sredstava za zaštitu bilja. U tijeku je, naime, akcija pod nazivom „Prateći list“ u organizaciji udruge CROCPA i tvrtke CIAK.

Prazna ambalaža, kao što je poznato, spada u opasan otpad te se ne smije zbrinjavati kao komunalni otpad, a prilikom predaje ambalaže dobiva se PLO obrazac, kojim se može dokazati da je ambalaža zbrinuta na propisan način, što je važno za sve korisnike potpora u poljoprivredi.

Besplatni povrat prazne ambalaže na našem je području organiziran u petak, 24. rujna i to u Agromarketu Poljoprivredne stanice, u ulici Zrinskih Frankopana 12, u Jastrebarskom, u vremenu od 8 do 10 sati, te nakon toga od 10:30 do 12 sati u Penić prometu u Krašiću.

Sakuplja se samo prazna, opasna ambalaža određenih proizvođača koji financiraju ovaj projekt, pa se, tako, primjerice, transportna ambalaža, kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. od mineralnih gnojiva) ne prihvaća.

Sličan sadržaj

Back to top button