192/193 infoVijesti

Policija: “Ne odgovarajte na razne oblike internetskih prijevara”

Ne odgovarajte na razne oblike internetskih prijevara! – poručuje Policijska uprava zagrebačka.

Policija je, naime, u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana, koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju, navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima, te ih traže iznos od 950 EUR-a u bitcoinima kako navedene podatke ne bi javno objavili.

“Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke, te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti.” – poručuju s tim u vezi iz policije.

Savjetujemo građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke, niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku, koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, može se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i na njihovom YouTube kanalu.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close