192/193 infoVijesti

Pregled ovotjednih intervencija jaskanskih plavaca

Dva dana zaredom u Volavju su se dogodile provale u obiteljske kuće. U nedjelju je to bilo oko 18:30 h, a u ponedjeljak oko 15 sati kada kradljivac nije imao sreće jer je nakon provale ubrzo otkriven. Osim o provali u Volavju, policija je izvijestila i o pokušaju provale u Pisarovini. U ponedjeljak, oko pola 9, zaprimljena je dojava djelatnika tamošnje benzinske postaje o pokušaju provale. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj uporabom nepoznatog alata pokušao otvoriti vrata na ulazu u benzinsku postaju, ali u tome nije uspio. I na slučaju provale u Volavju i pokušaju provale u Pisarovini, jaskanska policija nastavlja daljnji rad. Tijekom ponedjeljka se dogodila i prometna nesreća između dva osobna vozila u Jastrebarskom u ulici Franje Tuđmana kod trgovine Lidl.

Prometna se u utorak u 13:40 sati dogodila između teretnog i osobnog vozila u mjestu Novaki Petrovinski. Jaskanski plavci javljaju kako je provedeno krim. istraživanje nad muškarcem starosti 46 godina zbog sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe provaljivanjem u obiteljsku kuću u Volavju te je isti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, a nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđena je kaznena prijava.

Također je provedeno krim. istraživanje nad muškarcem starosti 18 godina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo računalna prijevara na štetu muškarca starosti 39 godina, na način da je došao do povjerljivih podatka kartice računa oštećenog, te bez znanja vršio transakcije putem mobilnih aplikacija za narudžbe hrane, kojom prilikom ga je oštetio za iznos veći od 1.000,00 kuna. Protiv istog podnesena je kaznena prijava redovnim putem na nadležno odvjetništvo.

U srijedu je oko 14 sati u prostorije PP Jastrebarsko pristupila muška osoba te dragovoljno temeljem čl. 79 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana predala policijskim službenicima pušku i više komada raznog streljiva. Poslijepodne je zaprimljena dojava o požaru suhe trave i niskog raslinja u mjestu Lijevo Sredičko, a požar je ugašen od strane pripadnika DVD lijevo Sredičko. Prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta. U 20 h sati se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u gradu Jastrebarsko, gdje je došlo do naleta osobnog vozila na parkirano osobno vozilo.

Tijekom četvrtka je jaskanska policija evidentirala dva događaja i to dojavu o požaru suhe trave i niskog raslinja i
šume u mjestu Pesak koji su ugasili pripadnici DVD Vukšin Šipak. Prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba dok je nastala materijalna šteta. Poslijepodne je zaprimljena dojava o pronalasku ispaljenenog raketnog ručnog bacača tzv. “zolje” u mjestu Malunje. Na mjesto događaja izašao policijski službenik Protueksplozijske službe koji je isto izuzeo radi uništenja.

Povezane vijesti

Back to top button