192/193 infoVijesti
U trendu

Preko vikenda pronađeno oružje u Jaski, požar i nesreća na radu

11 prekršaja u akciji plavaca

Veća količina oružja pronađena je u subotu u gradu Jastrebarskom. Policija je dojavu o pronalasku dobila točno u podne, nakon čega je na mjesto događaja izašao policijski službenik Protueksplozijske službe koji je izuzeo oružje.

U subotu poslijepodne policija je morala i na očevid zbog dojave o požaru suhe trave u Cvetkoviću. Požar su ugasili članovi DVD-a Cvetković.

Jučer poslijepodne, nešto prije 16 sati sati, zaprimljena je dojava o nesreći na radu u poduzeću u gradu Jastrebarskom gdje je 24-godišnji radnik prilikom rada na stroju zadobio tjelesne ozljede.

Najveći broj prekršaja na jaskanskom području vozači su i tijekom protekloga vikenda počinili zbog neprimjerene brzine. Naime, od ukupno 11 prekršaja, 8 ih se odnosi na prebrzu vožnju. Za pojačanog vikend nadzora vozila i vozača, utvrđen je i jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava i to u petak nekoliko minuta prije ponoći u Golom Vrhu gdje je policija zaustavila 23-godišnjeg vozača koji je zbog tog prekršaja i priveden u prostorije Policijske postaje te uz Optužni prijedlog priveden na sud.

Od ostalih prometnih događaja izdvajamo dvije prometne: u petak nešto iza 19 sati u Jastrebarskom je došlo do sudara između jednog mopeda i jednog osobnog vozila, a u subotu malo prije 10 sati u mjestu Breznik Plešivički došlo je do sudara između dva osobna vozila. Obje prometne rezultirale su samo s materijalnom štetom.

Nova policijska akcija

Policija će sutra i u srijedu provoditi još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjivije skupine u prometu. Sutra i u srijedu, dakle, 27. i 28. srpnja, na području Policijske uprave zagrebačke, a to znači i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provoditi će se, naime, preventivno-represivna akcija Zaštita pješaka.

Policija će, stoga, naredna dva dana represivno postupati prema vozačima koji ne propuste pješaka koji je već stupio na pješački prijelaz, kao i prema pješacima koji ne prelaze kolnik na predviđenom mjestu za pješake tj. preko pješačkog prijelaza.

“Pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu, a ovim putem molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.” – poručili su iz jaskanske Policijske postaje uoči predstojeće akcije Zaštita pješaka.

Povezane vijesti

Back to top button