192/193 infoVijesti

Priopćenje Policijske postaje Jastrebarsko

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada velik broj građana na groblja odlazi automobilima i pri tome ne razmišlja o sigurnosti svoje imovine, Policijska postaja Jastrebarsko obratila se priopćenjem u kojem podsjeća na važnost samo zaštitnog ponašanja.

Oprez je tim veći što statistički podaci pokazuju da velik broj počinjenih kaznenih djela otpada upravo na provalne krađe iz automobila. Policija, stoga, poručuje da treba zatvarati i zaključavati sva vrata i prozore na automobilu kad ga se napušta, pa makar to bilo i na jako kratko vrijeme.

Nadalje, ne smiju se ostavljati vrijedni predmeti kao što su: torbice, novčanici, aktovke i mobiteli, na vidljivom mjestu u automobilu, kao što ih nije dobro spremati u prtljažnik automobila prije odlaska jer to možda netko promatra.

Policija savjetuje i da se automobili ne ostavljaju na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora, te da u slučaju uočavanja sumnjivih nepoznatih osoba odmah o tome treba obavijestiti policiju, kao i pokušati uočiti njihove karakteristike i tjelesne osobine.

Ukoliko već dođe do krađe, odmah o tome treba obavijesti Policijsku postaju Jastrebarsko na broj telefona 192 ili policijsku ophodnju koja ovih dana učestalo obilazi, kako gradsko groblje u Jastrebarskom, tako i ostala mjesna groblja na području grada.

Dodajmo da će se i tijekom ovoga vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provoditi pojačani nadzor vozila i vozača. Policija će posebno kontrolirati: prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, kao i druge prekršaje koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close