192/193 infoVijesti

Pripremili krijes u Donjoj Zdenčini, požari između Gornje Reke i Plešivice te u Donjem Desincu

54-godišnjak osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu

Unatoč preporukama i odluci stožera Civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja u skladu s kojima je donesena zabrana postavljanja i paljenja vuzmenki što je stoljetna tradicija dočekivanja Uskrsa, takvih je pojava ipak bilo na našem širem području.

Policija u svom današnjem izvješću navodi da su u subotu 11. travnja u 19:37 sati zaprimili dojavu da je u mjestu Donja Zdenčina pripremljen za paljenje ‘krijes’ i da se očekuje okupljanje građana unatoč zabranama koje su na snazi. O tome je obaviješten Stožer civilne zaštite Općine Klinča Sela koji je na mjesto događaja uputio vatrogasce koji su upalili krijes i kontrolirali požar – navodi se u policijskom izvještaju.

Na sam Uskrs u nedjelju u 17:31 h zaprimljena je i dojava o okupljanju većeg broja građana uz rijeku Kupu na kupalištu Grabe u Donjoj Kupčini. Dolaskom policijskih službenika nitko nije zatečen na navedenom mjestu.

Tijekom blagdanskog vikenda na području PP Jastrebarsko evidentirana su i dva požara suhe trave i niskog raslinja, jedan je izbio u nedjelju rano ujutro oko 4 h između Gornje Reke i Plešivice, a drugi jučer popodne oko 16 h u Donjem Desincu na predjelu između pruge i autoceste. Vatrogasci su ugasili oba ova požara otvorenog prostora tijekom kojih nije došlo do ugrožavanja ljudi i imovine.

“Prvo je u subotu 11. travnja u 23 sata i 59 minuta zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na divljem odlagalištu optpada u Gornjoj Reki,u predjelu Šipkovica, a nakon toga u nedjelju u 4 sata i 17 minuta ponovno je zaprimljena dojava o požaru ovorenog prostora u Gornjoj Reki. Ovoga puta vjerojatno od ostataka zapaljenog krijesa. Oba požara ugašena su u kratkom vremenu, a intervencije su uspješno odradile vatrogasne postrojbe DVD-a Jastrebarskog i DVD-a Gornje Reke.

U ponedjeljak 13. travnja u 15 sati i 31 minutu zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Donjem Desincu uz lokalnu prometnicu prema u blizini odmorišta Desinec na autocesti Rijeka Zagreb. I ovaj požar vrlo brzo je ugašen, a na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Donji Desinec.” – izvijestili su o požarima iz Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog i još jednom ponovili apel: “Ostanite doma! Suzdržite se od korištenja upaljača i šibica na otvorenom prostoru!”

Jaskanska policija je još izvijestila i o jednoj jučerašnjoj teškoj krađi provaljivanjem u drvarnicu pored vikend kuće u Bukovcu Svetojanskom. Daljnji rad na otkrivanju počinitelja se nastavlja, navode jaskanski plavci.

Osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu

Iz Policijske uprave Zagrebačke stiže informacija kako su njihovi službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Nedozvoljena trgovina”.

Naime, policijski službenici su 10. travnja u Donjoj Zdenčini u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil marke Mercedes Vito kojim je upravljao osumnjičeni te su pretragom, u suradnji s Carinskom upravom Zagreb te uz pomoć psa za detekciju, pronašli 140 kilograma duhana pakiranog u sedam crnih vreća. Protiv osumnjičenoga će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto
VZG Jastrebarsko

Povezane vijesti

Back to top button