Jaska i okolica

Promocija monografije o Desincu | AUDIO

“Desinec za dušu” naziv je nove monografije autora Zdenka Vukovića Cene koja će večeras u 19 sati biti promovirana u prostoru DVD-a Donji Desinec. Ideja za nastanak jedne sveobuhvatne knjige o Desincu rodila se još prije 30 godina u glavi Jure Galovića koji je i bio glavni inicijator da ovakva monografija koja pokriva povijest te sve segmente života ovog naselja, ugleda svjetlo dana.

 

P1200833

 

Bogato opremljena starim i novijim fotografijama te raznim povijesnim dokumentima, monografija na 300 stranica donosi poglavlja o životu Desinca i njegovih stanovnika – od povijesti, običaja, školstva i vatrogastva, preko sporta, kulture, glazbe, do života župe i domovinskog rata. Na jednom mjestu tako su se našli i Vinarska zadruga, čuveni restoran Dobra mamica, i crkva Sv. Ivana Krstitelja, limena glazba DVD-a Gornji Desinec koja djeluje neprekidno od 1919. godine i Ivan Zak, popularni “Domek”, ali i novi niskoeenergetski dječji vrtić “Radost”. I premda je puno toga stalo u ovu knjigu, ostalo je još puno materijala pomoću kojih bi gotovo svako poglavlje moglo biti zasebno izdanje, kaže autor monografije o Desincu Zdenko Vuković Cena.

 

Glazba i kulturno umjetničko stvaralaštvo Desinca zasebna su poglavlja ove knjige, kaže nam dalje Stjepan Puhar, član uređivačkog odbora i predsjednik desinečkog KUD-a i dodaje:

 

Monografija o Desincu tiskana je u nakladi od 400 primjeraka, a nekoliko je primjeraka već rezervirano i otići će put Kanade i Australije, a svi oni koji žele ovu lijepu i uistinu vrlo vrijednu knjigu imati u svojoj kućnoj biblioteci, moći će je kupiti za večerašnje promocije ili ju naručiti.

 

Sličan sadržaj

P1200832

Sličan sadržaj

Back to top button