Jaska i okolicaVijesti

Promovirana knjiga “Jaska u prošlosti” Zdenka Vukovića Cene

U srijedu je u Dom kulture Jastrebarsko održana promocija knjige “Jaska u prošlosti” našeg novinara i poznatog jaskanskog kroničara Zdenka Vukovića Cene, a u nakladi Centra za kulturu Jastrebarsko.

“Jaska u prošlosti” slikovna je monografija u kojoj nas autor upoznaje sa starim razglednicama Jastrebarskog, fotografijama Jaske s posebnim naglaskom na dvorac i perivoj, upoznaje nas s mnoštvom već zaboravljenih događaja i održanih manifestacija, izgledom nekadašnjih stambenih i poslovnih objekata, ljudima i načinom odijevanja, nekadašnjim žigovima, štambiljima i otiscima, a jedno posebno poglavlje posvećeno je i posebnim ljudima Jaskanskoga kraja.

U kratkom razgovoru s voditeljicom Ljiljanom Meštrić, autor je podijelio nekoliko zanimljivosti, dogodovština i vrijednih saznanja do kojih je došao stvarajući ovu knjigu, 21. u svojoj stvaralačkoj karijeri.

Promociji je u ime Grada prisustvovao zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je pohvalio napore autora i napomenuo kako Grad ulaže, a ulagat će i dalje, u projekte u kulturi. Ravnateljica Centra za kulturu Nikolina Ribarić se zahvalila autoru što je sva svoja znanja i prikupljene podatke podario svima nama, a veliku zahvalu je uputila i donatorima kojima se na kraju promocije i prigodno zahvalilo.

Promociju knjige obogatile su Lea Đido Božak i Livija Božak dirljivom izvedbom autorske pjesme “Jaska je moj grad”.

Recimo kako je tiskano izdanje knjige obogaćeno CD-om na kojem je objavljeno 100 autorovih priča o Jaskanskom kraju. Za sve one koji iz bilo kojih razloga nisu bili u mogućnosti prisustvovati promociji knjige Centar za kulturu objavio je virtualnu promociju knjige. Dodajmo kako je knjigu moguće nabaviti u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko po cijeni od 120 kn.

Audio izvješće donosimo naknadno.


Sličan sadržaj

Back to top button