192/193 infoVijesti

Pronađen laboratorij sa 49 stabljika konoplja marihuane

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 42 godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), u kući na području Donjeg Stupnika, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplju tipa droga (marihuana).


Pretragom kuće policijski službenici su pronašli četiri improvizirana laboratorija s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojima je bilo zasađeno ukupno 49 stabljika konoplje tipa droga marihuana visine od 9 do 100 cm.

Također, policijski službenici su pronašli vrhove odrezane s drugih uzgojenih stabljika konoplje tipa droga marihuana ukupne mase oko 1033 grama i odrezane vrhove s lišćem ukupne mase oko 142 grama, plastičnu vrećicu ispunjenu mješavinom sitno rezanog duhana i droge marihuana ukupne mase oko 72 grama, limenu posudu ispunjenu s oko 15 grama mješavine sitno rezanog duhana i droge marihuana, dvije digitalne vage te novac za koji postoje osnove sumnje da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Je li ovaj slučaj povezan s nedavno otkrivenom plantažom marihuane u šumi kod Pavučnjaka – nije poznato. Udaljenost između Pavučnjaka do Donjeg Stupnika je svega 8 kilometara.

Povezane vijesti

Back to top button