192/193 infoVijesti

Provala u kuću u Jaski, a u Gornjem Desincu i Kupincu uhvaćeni nesavjesni vozači

Mladić u G. Desincu u nekoliko prekršaja vožnje, a u Kupincu srednjovječni muškarac 'totalka' za volanom

Donosimo presjek policijskih intervencija posljednjih nekoliko dana, iz kojih se najviše ističu nesavjesni vozači u Gornjem Desincu i Kupincu te provala u kuću u Jastrebarskom.

Provala u obiteljsku kuću dogodila se jučer, a prijavljena je policiji u 11:30 sati. Nepoznati je počinitelj nasilno ušao u kuću odakle je ukrao razni nakit. Jaskanski plavci su obavili očevid i nastavljaju s daljnjim radom.

Jučer je u PP Jastrebarsko pristupila ženska osoba te dragovoljno temeljem čl. 79 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana predala policijskim službenicima razno streljivo, dvije ručne bombu i jednu tromblonsku minu.

Pronađena dva muškarca za kojima se tragalo

Dan ranije, u ponedjeljak prijepodne, policijski službenici su u Jastrebarskom zatekli su 59-godišnjeg muškarca za kojim je bila raspisana potraga. Na okolnosti potrage obavljen je obavijesni razgovor – poručuju iz policije a isto vrijedi i za slučaj od nekoliko sati kasnije kada su u mjestu Orješe Okičko zatekli 76-godišnjeg muškarca za kojim je također bila raspisana potraga.

Istog dana u policiju je stigla i dojava o izlijevanju vode iz korita rijeke Kupe na dijelu lokalne cestu između mjesta Jamnica Pisarovinska i mjesta Donja Kupčina.

Vozio bez prometne i prije stjecanja prava na upravljanje

U prvom satu utorka, u 00:20, policijski službenici PP Jastrebarsko su u mjestu Gornji Desinec prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo osobno vozilo kojem je isteklo važenje prometne dozvole, na kojem su bile ne pripadajuće registarske oznake, kojim je upravljao 18-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanja. Mladić je  priveden u PP Jastrebarsko, a slijedi kriminalističko istraživanje i optužni prijedlog.

Srednjovječni muškarac s oduzetom vozačkom vrlo pijan vozio po Kupincu

Što se događanja proteklog vikenda tiče, i među njima ima ‘zanimljivijih’ intervencija plavaca, a najviše se ističe 57-godišnji vozač kojeg je policija zaustavila u Kupincu u subotu u 02:35 sati. On je zaustavljen u nadzoru
prometa, a osim što je zgriješio i pretjerao s alkoholom pa sjeo za volan (izmjereno mu 2,24 promila) vozio je i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije, što u prijevodu znači da mu je vozačka već ranije oduzeta. Priveden je u PP Jastrebarsko i u skraćenom prekršajnom postupku uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud u Novom Zagrebu.

Još je tijekom proteklog vikenda policija intervenirala i zbog krađe benzina na benzinskoj postaji u
mjestu Donji Desinec koja je u sklopu auto ceste, gdje je nepoznati vozač natočio gorivo u spremnik vozila nakon čega se udaljio ne plativši račun za natočeno gorivo u iznosu od 747 kuna, zatim zbog postavljenih transparenata s neprihvatljivim sadržajima u mjestu Čabdin, a još je u mjestu Novaki Petrovinski zatečen 27-godišnji muškarac koji je sa teretnim vozilom prevozio metalni otpad a nije posjedovao odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada.

Recimo još kako je za vikend na području PP Jastrebarsko provedeno pojačano postupanje, tj. pojačan nadzor vozila i vozača, a koje je rezultiralo s ukupno 29 prekršaja i to 1 prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 26 prekršaja brzine i 1 ostali prekršaj.

Povezane vijesti

Back to top button