192/193 infoVijesti

Puno intervencija i nekoliko burnih dana za jaskansku policiju

Pokušaj suicida, pronalazak bombe, svađa i tučnjava, krađa svinja, gubitak mobitela, dva požara i dvije prometne nesreće… događaji su koji su obilježili protekli vikend na području u nadležnosti Policijske postaje Jastrebarsko.

O pokušaju suicida 33-godišnjeg muškarca policija je obaviještena u subotu iza 23 sata. Na mjesto događaja izašla je ekipa hitne pomoći, te uz pruženu liječničku pomoć osobu prevezla u bolnicu. Pokušaj suicida dogodio se u Jastrebarskom, baš kao i nestanak mobitela 29-godišnjakinje, koja je u 3 sata noću prijavila policiji da joj je u lokalu ostao mobitel kojeg po povratku više nije bilo. Taj je događaj, međutim, prouzročio i dodatne probleme jer je utvrđeno i prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta. Naime, temeljem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite lokali mogu raditi do 23 sata, a ovaj je bio otvoren četiri sata duže zbog čega je prijavljen Državnom inspektoratu. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o ugostiteljskom objektu koji se nalazi na glavnoj jaskanskoj ulici u gornjem dijelu grada.

U nedjelju oko 9:30 sati policija je zaprimila dojavu o krađi dvije svinje u mjestu Dvoranci, a par sati kansije stigla je dojava i o pronalasku ručne bombe u mjestu Kupinec. 15-tak minuta ranije policija je morala na teren i zbog narušavanja javnog reda i mira u mjestu Paljugi, gdje je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između dvojice muškaraca.

Požari su se dogodili u Lijevom Sredičkom gdje se zapalio gospodarski objekt te u naselju Gornja Reka gdje je u nedjelju oko 22 sata gorjelo u garaži. Požar u Lijevom Sredičkom, osim domaćih vatrogasaca, gasili su i članovi DVD-a Pisarovina i Donja Kupčina, dok su gašenju vatre u Gornjoj Reki, osim tamošnjih vatrogasaca, pomogli i članovi DVD-a Jastrebarsko. Prilikom ova dva “vatrena” događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, no nastala je materijalna šteta.

Tijekom vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće, u mjestu Donja Reka gdje je došlo do sudara između dva vozila kojom prilikom je jedan od sudionika zadobio tjelesne ozljede, te u Pavlovčanima gdje je 22-godišnji vozač motocikla sletio s kolnika te tom prilikom također zadobio tjelesne ozljede.

U ponedjeljak su u 15:30 sati policijski službenici u mjestu Donji Desinec zatekli 45-godišnjeg muškarca koji je s teretnim vozilom prevozio metalni otpad a nije posjedovao odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada, dok je jučer u vikendici u Pisarovini pronađena ručna bomba. Naime, oko 14:30 sati policijski službenici su na poziv vlasnice obavili pregled vikend kuće s ciljem pronalaska eksplozivnih naprava zaostalih od vremena Domovinskog rata. Prilikom pregleda vikendice pronađena je jedna ručna bomba koju su izuzeli djelatnici Protueksplozijske službe.

Dodajmo još da je pojačani nadzor vozila i vozača tijekom vikenda, na području Policijske postaje Jastrebarsko rezultirao s 10 prekršaja: 6 vozača vozilo je prebrzo, dva su bila pod utjecajem alkohola, a kod dvojice su utvrđeni ostali prekršaji.

Slična tema:

Back to top button