192/193 infoVijesti

Pregled postupanja jaskanskih plavaca u zadnjih tjedan dana

Ukupno su o 16 intervencija izvijestili iz PP Jastrebarsko

Dva osobna vozila sudarila su se jučer oko 11 sati u Pisarovini, a sat vremena kasnije prometna nesreća dogodila se i u Cvetkoviću gdje je došlo do sudara između traktora i osobnog vozila. Obje prometne nesreće rezultirale su samo s materijalnom štetom.

Jaskanska policija jučer je morala intervenirati i u mjestu Ivančići gdje se oko 9 sati ujutro veći pas kretao bez nadzora vlasnika. Po dolasku policijske ophodnje vlasniku je naplaćena novčana kazna.

Dan ranije, u srijedu, jaskanski plavci intervenirali su tri puta. U 10:40 sati zaprimljena je dojava o oštećenju fasade na obiteljskoj kući u gradu Jastrebarsko nakon čega je obavljen pregled mjesta događaja, a daljnji rad se nastavlja.

U 14:30 sati u Golom Vrhu u nadzoru prometa zaustavljen je 23-godišnji vozač osobnog vozila koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Priveden je u PP Jastrebarsko, dok je optužni prijedlog proslijeđen na Općinski sud u Novom Zagrebu.

U 17:20 sati zaprimljena je i dojava o naletu osobnog vozila na srnu u mjestu Bratina.

U zadnjem satu utorka dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Klinča Selima gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila s ceste, dok su tijekom ponedjeljka zaprimljene dojava o krađi više komada mesinganih predmeta u Donjem Desincu i ona o naletu osobnog vozila na srnu u Kupincu.

U online izdanju nismo izvijestiti i o postupanjima PP Jastrebarsko tijekom proteklog vikenda, a bilo ih je sedam, od toga najviše u petak i to četiri. Ujutro je gorjela drvena kuća u Donjoj Kupčini gdje su intervenirali članovi tamošnjeg DVD-a. Prilikom događaja nastala je materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom dana se dogodila i prometna nesreća s materijalnom štetom u Donjem Desincu gdje je došlo do sudara između dva vozila, a u 15:45 sati policijski službenici su na autocesti A1, na odmorištu Desinec, prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo gdje je kod dvojice muškaraca (24 i 27 godina) pronađena mješavina zelene biljne materije karakterističnog izgleda na opojnu drogu (marihuana). Mladići su privedeni u PP Jastrebarsko uz  optužne prijedloge.

Tijekom večeri je prijavljena i provala u kuću u Jastrebarskom odakle je nepoznati počinitelj ukrao razne predmete.

U subotu su se dogodile dvije prometne nesreće, obje s materijalnom štetom i to u Klinča Selima i Jastrebarskom, a u obje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

U nedjelju su službenici PP Jastrebarsko u mjestu Goli Vrh prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 38-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,58 promila pa je dobio optužni prijedlog.

Već tradicionalna vikend akcija pred nama

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provodit će se pojačan nadzor vozila i vozača, a koje se provodi zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. – poručuju iz policije.

Povezane vijesti

Back to top button