192/193 infoVijesti

Sedmodnevni pregled policijskih intervencija, nema čega nije bilo

Policijska akcija pojačanoga nadzora vozila i vozača, prošlog je vikenda na jaskanskom području rezultirala s 10 prekršaja brzine te jednim ostalim prekršajem. A od pršlog petka do nedjelje, policija je na teren morala izlaziti ukupno devet puta. Tri puta očevid je obavljan zbog krađa i provala i to u Golom Vrhu, Pisarovini i Gornjem Oštrcu.

U Golom Vrhu provaljeno je u kontejner odakle su ukradene cigarete, na benzinskoj crpki u Pisarovini muškarac je natočio gorivo u spremnik svoga vozila i nije ga platio, a u Gornjem Oštrcu (u Žumberku) provaljeno je u lovačku kuću na kojoj su oštećena vrata i prozor.

Prometnih nesreća prošlog je vikenda bilo pet. Dogodile su se u Čabdinu, Bratini, Plešivici, Domagoviću i Kupincu, ali sve samo s materijalnom štetom. U Čabdinu je oštećeno parkirano vozilo; u Bratini je došlo do sudara između dva osobna vozila nakon čega se jedan od sudionika udaljio u nepoznato; dva osobna vozila sudarila su se i u mjestu Plešivica; a slijetanja osobnih vozila sa ceste dogodila su se jučer u Domagoviću i Kupincu.

Osim zbog provala i prometnih nesreća, policija je tijekom vikenda na teren morala i zbog narušavanja javnog reda i mira. U petak poslijepodne u ugostiteljskom objektu u Jastrebarskom, red i mir narušavala je, naime, muška osoba.

Početkom tjedna, u ponedjeljak, prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u mjestu Mirkopolje, gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila sa ceste.

Tijekom utorka jaskanski plavci intervenirali su radi naleta osobnog vozila na srnu u mjestu Novaki Petrovinski, te zbog narušavanja javnog reda i mira u Klinča Selima, gdje je došlo do verbalnog sukoba od strane ženske osobe kojoj je slijedi optužni prijedlog. U prvim satima srijede, zaprimljena je i dojava o provali u benzinsku postaju u mjestu Čeglje, gdje je nepoznati počinitelj nasilno ušao u istu odakle je ukrao razne predmete.

U isto vrijeme u srijedu u 21:45 sati, jaskanska je policija pronašla drogu u Novakima Petrovinskim i Donjoj Zdenčini. U Novakima Petrovinskim, mješavinu zelene biljne materije karakterističnog izgleda na opojnu drogu (marihuanu), policija je pronašla prilikom nadzora prometa kod 32-godišnjeg putnika u vozilu, a u Donjoj Zdenčini marihuana je pronađena kod 26-godišnjaka. Obojica su privedena u PP Jastrebarsko i slijedi im optužni prijedlog.

Iz jučerašnjeg policijskog izvješća izdvajamo i prometnu nesreću koja se u srijedu nešto iza podneva dogodila u gradu Jastrebarskom gdje je, kako navodi policija, došlo do naleta osobnog vozila na pješaka koji je tom prilikom zadobio tjelesne ozljede. Radi se o djetetu koje je prelazilo kolnik na glavnoj jaskanskoj ulici kod raskrižja za Svetu Janu na koje je naletio automobil. Neslužbeno se saznaje da dijete nije zadobilo teške tjelesne ozljede.

A jaskanska policija danas je izvijestila kako je jučer zabilježena jedna intervencija i to nakon dojave o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u Jastrebarsko. Na mjesto događaja izašli su pripadnici DVD-a Jastrebarsko, a prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

Plavci najavljuju i kako će tijekom nadolazećeg vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provoditi akciju “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”, koja se provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Od policijskih obavijesti izdvojimo i kako Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine, 26. put po redu, provodi operativnu akciju ‘Mir i dobro’, koja službeno započinje danas i trajati će do 8. siječnja iduće godine. Za cilj ima sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, te ostalih ubojitih sredstava. Akcija je pokrenuta još 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close