192/193 infoVijesti

Staricu pokušao prevariti predstavljajući se kao bankar, a ponovno zovu i iz Velike Britanije

Zbog učestalih prevara policija stalno upozorava građane, no prevare se ipak događaju, a meta prevaranata najčešće su starije osobe.

Upravo to dogodilo se u petak poslijepodne i na jaskanskom području kad se starijoj ženi na prevaru pokušao uzeti novac. Prema policijskom izvješću, nepoznata se osoba 82-godišnjoj ženi u telefonskom pozivu predstavila kao djelatnik banke i od nje tražila podizanje i predaju novca zbog provjere vjerodostojnosti novčanica.

Policija daljnji rad na ovom slučaju nastavlja i opetovano podsjeća građane da ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom ili telefonom traže određene podatke, da to nipošto ne čine. Takve osobe vrlo su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti ili im dati tražene podatke, ali bez prethodne provjere o kome se radi nikako im se ne bi smjelo udovoljiti.

Prevaranti zovu iz Velike Britanije

Dodajmo i kako smo unatrag dva dana dobili nekoliko dojava u našu redakciju o dolaznim pozivima s brojeva +44 20 3807 5158 i +44 23 8228 0175. Svega s nekoliko klikova otkrili smo da je riječ o dobro poznatom broju iza kojeg stoji financijska prevara tematski vezana za koronavirus. Savjetujemo vam da se ne javljate na te i slične brojeve. Konkretno, navedeni brojevi su engleske fiksne linije u Londonu i Southamptonu, no svaki poziv s nepoznatih inozemnih brojeva savjetujemo da ignorirate, a pozivatelja blokirate za ubuduće.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close