192/193 infoVijesti

“Teška krađa provaljivanjem” u skladište u Jaski, šteta 150 tisuća kuna

O krađi metalnih predmeta iz dvorišta u mjestu Prhoć izvješćuje danas Policijska postaja Jastrebarsko. Dojavu o krađi njezini su službenici zaprimili jučer oko podne te po izlasku na teren naknadno pronašli tri osobe koje su sudjelovale u krađi.

O puno većoj krađi na našem području izvijestila je i Policijska uprava zagrebačka, koja je dovršila kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teška krađa provaljivanjem”.

Sumnja se da je mladić između studenoga 2020. godine i veljače ove godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri i s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, došao do skladišta trgovačkog društva u Ulici Trešnjevka u Jastrebarskom te nasilno otvorio ulazna vrata. Po ulasku u prostor, rezanjem i kidanjem sa zidova, stropa i različitih uređaja, demontirao je i otuđio veću količinu bakrenih električnih vodiča i bakrenih cijevi.

Policija navodi da se sumnja da je iz unutrašnjosti skladišta otuđio i moped marke Derbi. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 150 tisuća kuna.

Povezane vijesti

Back to top button