Jaska i okolicaVijesti

Uspješno održan Ljetni kamp Hawk City

U organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe četvrtu godinu zaredom u Jastrebarskom je, uspješno održan Ljetni kamp Hawk City na kojem se polaznici bave raznim kreativnim aktivnostima.

Mladi kamperi od 6 do 16 godina bavili su se glumom, scenskim pokretom, plesom, kazališnom koreografijom, lutkarskim kazalištem, izradom predmeta od recikliranih materijala, psihologijom, izradom ‘sretnih’ ukosnica, crtanjem kredom na pločniku i izradom jednokratnih mozaika od prirodnih materijala.

Radionice plesa, scenskog pokreta i kazališne koreografije vodile su stalne suradnice Kazališta Škrabe, voditeljica Plesnog studija Lepeza Ida Benčik i studentica plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Tena Grabner. Izrada predmeta od recikliranih materijala održana je pod stručnim vodstvom Maje Vidaković, a radionicu ‘Psihologija sreće’ vodila je studentica psihologije i dugogodišnja glumica Kazališta Škrabe Maja Golešić. Programe u sklopu Ljetnog kampa Hawk City osmislila je i vodila prof. Klementina Škrabe.

Organizatori navode da su polaznici Kampa postali prava ekipa i prijatelji, a ni velike vrućine ni ljetni pljuskovi nisu ih spriječili da uživaju u veselim pustolovinama koje su im pripremili voditelji kamperskih radionica. Sve aktivnosti Ljetnog kampa Hawk City održavale su se uz propisane epidemiološke mjere. Većina kamperskih programa bila je na otvorenom, na više lokacija u Jastrebarskom.

Kreativni studio Zvrk i Kazalište Škrabe će za svoje vjerne glumice i glumce, ali i za nove ljubitelje kazališta, kreativnosti i pustolovina na svježem zraku, kao i za sve one koji su sudjelovali na Ljetnom kampu Hawk City, organizirati nekoliko specijalnih programa tijekom rujna. Sredinom rujna počinju satovi glume Kazališta Škrabe, i to u posebnim grupama za predškolce, osnovnoškolce, srednjoškolce te starije glumice i glumce.

Održavanje Ljetnog kampa Hawk City 2020. pomogli su Glazbena škola Jastrebarsko, Jamnica, Zagrebačka županija, Centar za kulturu Jastrebarsko, Grad Jastrebarsko i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Povezane vijesti

Back to top button