Jaska i okolicaVijesti

Večeras Imbrijevo u Cvetkoviću | audio

KUD Cvijet Cvetković večeras u 19 h priprema drugu po redu manifestaciju Imbrijevo u Cvetkoviću. Tom će se prilikom predstaviti sa svojom pjevačkom sekcijom koju vodi mag. glazbene pedagogije Manuela Budišćak, a na repertoaru će se naći i izvorna pjesma iz Cvetkovića, zapisana prilikom terenskog istraživanja 70-ih godina prošlog stoljeća, koju će članovi pjevačke sekcije cvetkovačkog KUD-a izvesti četveroglasno.

Osim toga, na Imbrijevo u Cvetkoviću, koje se organizira povodom spomendana Sv. Emerika ili Mirka, zaštitnika ovog naselja, koji se obilježava 5. studenoga, ali i u prigodi Dana Grada, uz pjevačku, nastupit će i dramska sekcija KUD-a Cvijet sa scenskim prikazom “MOKE I ŽALOSTI PO SNUBOKI”, na tradiconalnom cvetkovačkom dijalektu što je lanjski nastavak tj. završetak prikaza “SNUBOKA”. Gostujuće društvo na Imbrijevu u Cvetkoviću bit će KUD Lipa Slavetić, pa domaćini pozivaju sve ljubitelje tradicije i narodnih običaja da im se pridruže večeras od 19 h u domu DVD-a Cvetković.

Imbrijevo u Cvetkoviću u našem studiju kod Jasminke Erdelj najavljuju predsjednik KUD-a Cvijet Cvetković Ivan Bakšić i tajnica društva Marina Klopović:

Sličan sadržaj

Back to top button