192/193 infoVijesti

Vozimo pijani, pod zabranom, bez valjane prometne, a prometne nesreće su svakodnevnica

Ukupno 20 prekršaja evidentirala je jaskanska policija tijekom akcije pojačanog nadzora prometa koju je provodila protekloga vikenda.

Najviše prekršaja, kao i obično, počinjeno je zbog nepropisne brzine. Za vikend devet je vozača vozilo prebrzo, jedan je bio pod utjecajem alkohola, jedan je zaustavljen dok je bio pod zabranom vožnje, a devet prekršaja policija svrstava u kategoriju “ostali prekršaji”.

Vozača sankcioniranog za vožnju dok mu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, policija je zaustavila u subotu nešto iza 21 sat u mjestu Čabdin, nakon čega je 42-godišnjak priveden u policijske prostorije.

Tijekom vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće. U subotu prijepodne, oko pola 10, u Jastrebarskom je 57-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (izmjereno mu je 1,94 promila) svojim osobnim vozilom prešao na drugu stranu kolnika te udario u osobno vozilo kojim je upravljala 50-godišnja vozačica. Sudar je na sreću završio bez ozlijeđenih osoba.

Bez ozljeda je prošao i 19-godišnji vozač koji je također bio pod utjecajem alkohola (od 0,30 promila), koji je u subotu navečer u Petrovini svojim osobnim vozilom sletio van kolika. Mladom vozaču naplaćena je novčana kazna zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola.

Uz dvije prometne, tijekom vikenda zabilježena su i dva požara dimnjaka. U nedjelju, malo prije 3 sata, zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u mjestu Klinča Sela, a isto se dogodilo u petak oko 19 sati u Jastrebarskom. U Jaski su vatru gasili članovi DVD-a Jastrebarsko, a u Klinča Selu članovi tamošnjeg istoimenog DVD-a. Prilikom oba ova događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

Iz policijskog vikend izvješća izdvajamo i narušavanje javnog reda i mira u Jastrebarskom, koje se dogodilo u petak, kad su se dvojica muškaraca sukobili najprije verbalno, a potom i fizički. Svađa i tučnjava priskrbile su im Optužni prijedlog.

Vozio pijan i bez valjane prometne

Prvog dana ovog tjedna, u ponedjeljak, policijski službenici su u mjestu Čeglje zaustavili 63-godišnjeg muškarca za kojim je bila raspisana potraga, a koji je potom priveden u PP Jastrebarsko radi daljnjeg postupanja.

Istog dana u 13:15 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u mjestu Pisarovina, gdje je 34-godišnja vozačica upravljala osobnim vozilom te uslijed nepropisne brzine kretanja vozilom sletjela van ruba kolnika. Prilikom prometne nesreće lake tjelesne ozlijede zadobili su vozačica i putnik u vozilu.

Također prekjučer, policijski službenici su u mjestu Klinča Sela prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (0,80 promila), a obavljenim provjerama za vozilo utvrđen je istek važenja prometne dozvole.

U poslijepodnevnim satima u policiju je zaprimljena i dojava o događaju na cesti u mjestu Kupinec kojom prilikom je došlo do oštećenja podvozja na teretnom vozilu.

Prijetio mu preko Facebooka

Jučer su pak policijski službenici PP Jastrebarsko proveli kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim muškarcem za kojeg se sumnja da je počinio prijevaru na štetu 46-godišnjeg muškarca i 43-godišnje žene. Protiv počinitelja je podneseno Izvješće prema Općinsko državnom odvjetništvu.

Također jučer, policijska postaja Jastrebarsko zaprimila je i dojavu o prijetnji 45-godišnjem muškarcu putem društvene mreže Facebook od strane 52-godišnjeg muškarca. Daljnji rad na tom slučaju se nastavlja, kao i na onom u kojem je jučer prijavljena krađa bicikla u mjestu Čabdin.

Povezane vijesti

Back to top button