Jaska i okolicaVijesti

Željko Turk predsjednik županijskog HDZ-a, Andrej Krlin gradskog

Krlin: Ako stranka

Željko Turk novi je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije. Na nedjeljnim izborima Turk je dobio 2.747 glasa, odnosno 67,25% stranačke potpore. Njegov protukandidat, Damir Mikuljan dobio je potporu od 1.384 glasa.

Za četiri dopredsjednika izabrani su Tomislav Landeka koji je dobio 2.472 glasova, Javor Bojan Leš sa 1.739 glasova, Božidar Škrinjarić za kojeg je glasalo 1.726 županijskih HDZ-ovaca te Tomislav Masten čije je ime zaokružilo 1.659 članova stranke.

Osim njih, za mjesto dopredsjednika kandidirali su se i Tomislav Lukšić (1.238 glasova), Marica Mikec (1.172), Franjo Lazarin (1.058), Josip Mahović (818) i Miroslav Zemljak (502).

U našem gradu sve poznato i prije izbora, Krlin spreman prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika

U Jastrebarskom su rezultati bili poznati i prije nedjelje jer se za predsjednika gradske organizacije HDZ-a kandidirao samo aktualni predsjednik Andrej Krlin koji će stoga stranku voditi i ubuduće.

Poznati su unaprijed bili i potpredsjednici jaskanskog HDZ-a jer troje je bilo kandidata, a isto toliko se biralo potpredsjednika. To su Ivan Dimnjaković, Andja Julardžija i Robert Gomerac.

S novim/starim predsjednikom jaskanskog HDZ-a danas smo razgovarali telefonski, a cijeli razgovor poslušajte u nedjeljnoj Središnjic.

O potpredsjednicima:

 

O kandidaturi za gradonačelnika:

 

O izbornom programu:

 

Od 457 jaskanskih HDZ-ovaca glasovanju je pristupilo njih 137 ili 30%. Za Krlina kao predsjednika glasalo je njih 130, a 7 je listića bilo nevažeće, dok su potpredsjednici dobili sljedeći broj glasova – Dimnjaković 107, Julardžija 91 i Gomerac 84.

Što se tiče izbora za prvog čovjeka županijskog HDZ-a, u Jaski nije pobijedio Željko Turk već Damir Mikuljan koji je dobio podršku 78 članova jaskanskog HDZ-a dok je njih 59 glasalo za Turka. Slična situacija je i u krašićkom HDZ-u (47:34 za Mikuljana), dok je u Klinča Selima (47:17) i Pisarovini (55:22) uvjerljivo pobijedio Turk.

Dodajmo još kako su u nedjelju birani i članovi gradskog odbora (od 22 izabrano ih je 17) te izaslanici za skupštinu županijske organizacije. Drugi krug izbora biti će održan 6. prosinca kad se bira županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije kao i izaslanici za Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice.

Povezane vijesti

Back to top button