Izbori2021

Zvonimiru Novoselu novi gradonačelnički mandat!

SDP/HSU imat će natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću

Prema neslužbenim rezultatima, a obrađeno su sva 53 biračka mjesta, sa 51,92% dobivenih glasova, Zvonimir Novosel pobijedio je na današnjim izborima za gradonačelnika Jastrebarskog, a lista za Gradsko vijeće čiji je on bio nositelj, SDP-a i HSU-a, sa 46,58% glasova dobila je 8 od 15 vijećničkih mjesta, odnosno natpolovičnu većinu.

Zvonimir Novosel i dalje ostaje gradonačelnik Jastrebarskog, a u naredne četiri godine dužnost njegove zamjenice obnašati će nezavisna Nikolina Ribarić.

HDZ-ov kandidat Andrej Krlin osvojio je 27,07% glasova birača, a slijede Krunoslav Tandarić iz HSS-a s 8,59%, Roman Rodić kandidat MOST-a, Stjepan Kožić-Nezavisne liste i Zelenog foruma koji je dobio 4,95% te nezavisni Michael Sharp koji je dobio 4,61% glasova. Izlaznost je u Jastrebarskom bila manja nego prije 4 godine kada je glasovalo 55,36% Jaskanaca, a danas njih 50,65%.

SDP će uz izvršnu imati i predstavničku vlast jer kako rekosmo osvaja 8 vijećničkih mandata s 46,58% glasova..

U Gradsko vijeće ulazi HDZ (26,84%) koji će u novom sazivu imati 4 vijećnička mjesta, a po jednog vijećnika osvojili su HSS (9,57%), zatim SKNL/MOST/ZF (6,58%) te kandidacijska lista grupe birača (6,01%). Domovinski pokret s 4,39% nije uspio prijeći izborni prag.

Prema redoslijedu na listama, članovima novog saziva Gradskog vijeća Jastrebarsko postaju – ispred liste SDP/HSU: Zvonimir Novosel, Domagoj Šlat, Nikolina Ribarić, Leon Bastašić, Milenko Kordić, Valentina Jagunić, Ignac Smetko i Marko Kos, zatim ispred HDZ-a Andrej Krlin, Božidar Hrvoj, Matej Jambrović i Robert Gomerac, ispred HSS-a Željka Božić, ispred SKNL/MOST/ZF Boris Klemenić te Michael Sharp ispred kandidacijske liste grupe birača.

.

Sličan sadržaj

Back to top button