Jaska i okolicaVijesti
U trendu

Eko projektima iz našeg kraja preko 80 tisuća kuna

Eko udrugama za projekte zaštite okoliša, Zagrebačka je županija ovih dana podijelila blizu 350 tisuća kuna. Bespovratni novac dobilo je ukupno 28 udruga, među kojima je i 7 s jaskanskog područja.

Najveći novčani iznos, 17.500 kuna, dobio je Kreativni studio Zvrk iz Jastrebarskog za eko-bio program za djecu i mlade “Livada iz sna”, a nešto manje, 16.675 kuna dodijeljeno je DVD-u Čeglje za uređenje obale potoka uz edukativnu stazu u parku.

Po visini dobivenoga iznosa slijede: udruga Aleja prvašića, koja je za projekt Aleja prvašića u općinama Krašić i Žumberak dobila 14 tisuća kuna, te Društvo Naša djeca Jastrebarsko, koje je također za Aleju prvašića dobilo 12.030 kuna.

Hrvatskom planinarskom društvu Jastrebarsko odobreno je 9 tisuća kuna za Jaskanske planinarske vidikovce; Turističkoj zajednici Pisarovine 6.800 kuna za projekt Djeluj zeleno; te DVD-u Plešivica 5.150 kuna za čišćenje divljih deponija otpada protupožarnih putova i edukacija.

Ukupno su udruge iz našega kraja za prijavljene eko projekte dobile 81.155 kuna, što predstavlja gotovo četvrtinu ukupno podijeljenog iznosa za tu namjenu.

Popis svih projekata možete vidjeti ovdje.

Sličan sadržaj

Back to top button