Jaska i okolicaVijesti

Udrugama s našeg područja ukupno 116 tisuća bespovratnih kuna

Među 75 programa odnosno projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija, čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja, koje će u ovoj godini sufinancirati Zagrebačka županija, nalazi se i 10-tak projekata sa šireg jaskanskog područja.

Najveći iznos, 24 tisuće kuna, dobiti će Dobrovoljno vatrogasno društvo Krašić za obnovu dijela dijela spremišta DVD-a. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Plešivica za nabavu vatrogasne opreme dodijeljeno je 19 tisuća kuna, a DVD-u Petrovina za nabavu vatrogasnih odijela 10 tisuća.

Turistička zajednica Općine Pisarovina od Zagrebačke će županije dobiti 19 tisuća kuna za očuvanje kapele sv. Duha, a za projekt “Putevima Bratine” 6 tisuća.

I Pčelarska udruga Lipa Jastrebarsko dobiti će novac za dva svoja projekta: 6 tisuća kuna za 16. Dane meda i 5 tisuća za sadnju i održavanje Aleje lipa.

Za promociju mentalnog zdravlja djece i mladih u zajednici FRIENDS, Udruga za logopedsku i psihološku podršku “Ježeva kućica”, dobiti će županijsku potporu od 16 tisuća kuna.

Zagrebačka županija poduprijeti će i aktivnosti Udruge Žumberačke vile iza Sošica, kojoj je za otvorenje Posjetiteljskog centra Sošice odobreno 5, a za obilježavanje godišnjice rada Udruge 3 tisuće kuna.

I udruga Žumberački Uskoci dobiti će 3 tisuće kuna za 10. godišnjicu web portala uskok.sosice.hr.

Ukupno na naše područje stiže 116 tisuća bespovratnih kuna, od ukupno milijun i 26 tisuća, koliko je Zagrebačka županija ove godine raspodijelila udrugama i drugim neprofitnim organizacijama čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja.

Sličan sadržaj

Back to top button