SportVijesti

Kosilica gradske Sportske zajednice tema na sjednici Gradskog vijeća

O kosilici koju je prije tri godine kupila Sportska zajednica grada Jastrebarskog, govorilo se na posljednjoj sjednici jaskanskog Gradskog vijeća. Na dnevnom redu sjednice bilo je, naime, godišnje izvješće o radu Sportske zajednice za 2019. godinu, a sudjelujući u raspravi o toj temi, MOST-ov gradski vijećnik Roman Rodić osvrnuo se na financijsko izvješće.

 

Rodić: Nisam vidio u stavci na prihodovnoj strani vezano uz naplatu košnje trave sa kosilicom koja je u vlasništvu Športske zajednice pa bih molio, vidjeli smo da je od dvorane prihod stavljen na prihodovnu stranu, ali od naplate s kosilicom to nisam našao.

Odgovorio je predsjednik gradske Sportske zajednice Domagoj Šlat.

 

Šlat: Kosilice je otkupljena i kosilica ne ostvaruje prihod nego koriste ju svi klubovi koji su se za to prijavili, znači mi još sufinanciramo i održavanje te kosilice. Sa kosilicom se ne kosi kao prihod nego se kose nogometni tereni tako da kosilica nije namijenjena za ostvarivanje prihoda.

 

Vijećnik Rodić nije bio zadovoljan dobivenim odgovorom, pa je dodatno pojasnio svoje pitanje:

 

 

Rodić: Koliko ja imam informaciju i to mi je rečeno, svi oni koji zatraže košnju trave, svi nogometni klubovi plaćaju nekakvu naknadu. Jedino ako sam ja u krivu, ako oni mene lažu i ako to nije istina. Znači, plaćaju ne znam koliko, ali plaćaju u gotovini taj dolazak i tu košnju. Taj prihod nisam vidio na prihodovnoj strani.

I dodatno pojašnjenje dao je predsjednik Sportske zajednice, ujedno zamjenik gradonačelnika, Domagoj Šlat.

 

Šlat: Što se tiče prihoda troškova, da, klubovi kroz Sportsku zajednicu imaju sufinanciranje i održavanje same kosilice ali i kroz sredstva koja su njima donirana za održavanje plaćaju gorivo koje kosilica jednostavno troši i to su troškovi koje imaju. Kosilica se ne koristi za nekakve  ne znam privatne svrhe, znači to su troškovi koje treba pokriti gorivo i praksa je bila da svatko tko koristi tu kosilicu ako uzme punu kosilicu, punu kosilicu goriva isto tako vraća, taj dio sufinanciramo jer naravno da su troškovi puno veći kroz stavku u proračunu a to je održavanje nogometnih terena.

Kosilica je, podsjetimo, prije tri godine kupljena zahvaljujući gradu Jastrebarskom koji je osigurao 15 tisuća kn i Zagrebačkoj županiji od koje je prihodovano 10 tisuća kn, dok je ostatak financirala Sportska zajednica. Ukupna cijena bila je nešto manja od 32 tisuće kuna.

Korištenje i plaćanje kosilice zanimalo je i HDZ-ovog gradskog vijećnika Andreja Krlina, a tražio je i pojašnjenje za još neke troškove.

 

Krlin: Evo samo kratko budući da je kolega Rodić postavio već ovo pitanje koje sam ja namjeravao vezano za košnju trave, a budući da mislim da nije dobio odgovor kakav je tražio ne bi ga ni ja dobio da postavim, ali nešto što je vezano za ovo financijsko izvješće samo pojašnjenje stavka Izdaci za naknade osobama izvan radnog odnosa i naknade troškova radnicima. Nisu to velika sredstva, nekih 5.000 i 2.000 kuna pa pojašnjenje tih rashoda.

Te je rashode pojasnio tajnik Sportske zajednice Marko Gvozdanović.

 

Gvozdanović: To su najčešće treneri koji provode programe u sklopu aktivnosti koje mi provodimo za rekreativno kao što su vođenje besplatnih treninga znači na Street workout vježbalištu, kerekciona gimnastika za osobe treće životne dobi, nešto dodatne aktivnosti koje angažiramo najčešće studente kineziologe koji provodimo aktivnosti tijekom godine.

Sličan sadržaj

Back to top button