192/193 infoVijesti

Loša prometna statistika na jaskanskom području

Prometne su se dogodile i jučer i porekjučer, a u D. Desincu pronađena droga

Tragedija koja se dogodila u petak u Gucima Draganićkim, ne ulazi u policijsku statistiku o prometnim nesrećama na jaskanskom području za prvih 6 mjeseci ove godine, koja ionako nije dobra.

Naime, Policijska postaja Jastrebarsko izvijestila je danas da se u prvoj polovici ove godine dogodilo 12 prometnih nesreća više nego u istom lanjskom razdoblju. Lani se od siječnja do lipnja, dogodilo 56 prometnih nesreća, a ove godine u istom ih je razdoblju bilo 68. Riječ je o povećanju od 21%.

Osim što je povećan broj prometnih nesreća, povećan je i broj poginulih. U prvih 6 mjeseci ove godine, dvije su osobe smrtno stradale u prometu, dok prošle godine u istom razdoblju nije bilo prometne nesreće sa smrtno stradalima.

“S obzirom na pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa u odnosu na 2019. godinu na području Policijske postaje Jastrebarsko, tj. povećanja broja smrtno stradalih sudionika u prometu od strane Policijske postaje određeni su ciljevi na povećanju sigurnosti prometa, tj. smanjenje broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama. Nadalje, mole se svi sudionici u prometu da prilagode vožnju stanju i uvjetima na cestama, a ponajviše vozači mopeda i motocikla.” – poručili su iz Policijske postaje Jastrebarsko.

Prometne nesreće i jučer i prekjučer

Prometna je statistika na jaskanskom području, dakle, loša, a i tijekom protekloga vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće kojima je “kumovala” nepažnja vozača.

U subotu nešto iza 1 sat noću, u Lokošin Dolu, 24-godišnji vozač je u blagom zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolika te zadobio tjelesne ozljede, a navečer je u Donjoj Zdenčini, nepoznati vozač, uslijed ne držanja vozila na sredini obilježene prometne trake, udario u metalnu ogradu nakon čega se udaljio u nepoznato.

Droga u D. Desincu

Jučer je policija pak prilikom nadzora prometa, u dva navrata u Donjem Desincu, pronašla praškastu materiju bijele boje karakterističnog izgleda na amfetamin i marihuanu. Sumnjivi prah pronađen je najprije kod 19-godišnjaka, a potom i kod 25-godišnjaka. Privedeni su u Policijsku postaju Jastrebarsko i obojici slijede optužni prijedlozi.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close