192/193 infoVijesti

U Krašiću opet zabilježena vožnja u pijanom stanju, ovaj put sa ‘skromnijih’ 2,82 promila

Dvije prometne nesreće i vožnja pod utjecajem alkohola sažetak su današnjeg priopćenja PP Jastrebarsko o događajima koji su se jučer dogodili na području u ingerenciji jaskanske policije.

Nešto prije 15 h sudarila su se dva osobna vozila u Novakim Petrovinskim, a kasnije popodne malo prije 17 h isti scenarij i u Jastrebarskom. Srećom, obje prometne nezgode rezultirale su samo materijalnom štetom.

A jučer u 19:45 h policijski službenici PP Jastrebarsko u Krašiću su prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 54-godišnjak pod utjecajem alkohola. Vozač je napuhao 2,82 promila pa je priveden u postaju gdje je zadržan do otriježnjenja, a zaradio je i optužni prijedlog. Ponovno je tako Krašić poprište izuzetno pijanih vozača, no ovih skoro 3 promila ‘skromnije’ je od nedavno zaustavljenog vozača s 4,4 promila.

Policija podsjeća da će i ovog vikenda biti provedena tradicionalna akcija pojačanog nadzora prometa, vozila i vozača s obzirom da je povećan broj nesreća s poginulim osobama, ali i s ciljem utjecanja na povećanje opće sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu pa će pod posebnom paskom policije tijekom ove akcije biti najteži prometni prekršaji koji su ujedno i najčešći uzroci nesreća s najtežim posljedicma, dakle brzina, alkohol i droge, pojas i mobitel. Stoga, kako ne bi bilo stradavanja i kako ne bismo dobili po džepu, najpametnije je pridržavati se prometnih pravila i propisa.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close