Kolumna

IN MEMORIAM – Ivan Klepac

(1965. - 2018.)

KOLUMNA | Zdenko Vuković - Cena

Istraživač, pisac i kroničar. Novinar našeg radija. Jaskanac.

 

Kad saznate žalosnu vijest, prva je reakcija iznenađenje, druga šok, zatim slijede još neka pitanja poput: zašto, kako, zbog čega, premlad je i tako dalje. Bilo je tako i ovaj put.

Ivan Klepac je rođen 17. prosinca 1965., a preminuo 31. kolovoza 2018. u Puntu na otoku Krku. Sjećam ga se kao veselog i znatiželjnog dječačića jer je odrastao u mojem susjedstvu. Od tih malih nogu je natjeravao loptu i uvijek igrao nogomet s odraslijim dječacima.

Već u školskoj dobi nastupa za nogometnu ekipu Osnovne škole Jastrebarsko i sa svojom generacijom postiže zapažene rezultate. Osim na nogometnom terenu u toj je školskoj dobi pobjeđivao i na kros natjecanjima. Nogometno umijeće nastavlja na malonogometnim turnirima u Jastrebarskom i okolici, prvo u ekipi mlade nade “Gool“, a zatim i u ekipi „Veseli dečki“ s kojom 1983. postiže najbolji rezultat u njihovo vrijeme. Već u pionirskoj dobi priključuje se NK Jaska, gdje narednih desetak godina vrlo uspješno igra prvo u juniorskoj, a zatim i u seniorskoj konkurenciji. Njegova tehnika, odlična proigravanja i lijeva noga bili su enigma za mnoge protivničke ekipe. Imao sam čast igrati u toj ekipi NK Jaska i to na istoj strani kao i naš nezaboravni Ivica, kako smo ga mi od milja zvali, koja je palila i žarila na nogometnim terenima. Bio je i zauvijek će ostati jaskanska nogometna legenda. Ivan je u nogometu nastavio obiteljsku tradiciju. Njegov pokojni otac također imena Ivan i posebno stric Branko, bili su također bivši igrači NK Jaska. Poslije igračke nogometne karijere, Ivan je odselio te poslovni i obiteljski život nastavio na Krku u Puntu. Bili smo u kontaktu i često se čuli te povremeno i viđali. U svojem je Puntu često dočekivao i ugostio brojne prijatelje i poznanike iz Jastrebarskog. Neka mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru.

Krajem sedamdesetih godina, nogometno prvenstvo Osnovnih škola u Karlovcu; Osnovna škola Jastrebarsko osvojila drugo mjesto. Stoje slijeva: Teofik Mujakić, Milan Sakoman, Mladen Ljubetić, Dubravko Božić, Mladen Smrkulj, čuče: Vlado Vuković, Ivan Klepac, Zdenko Kordić, Boris Klemenić, Damir Bosilj, Željko Fratrić

NK Jaska 1985. Stoje slijeva: Trener Bernard Hügl, Branko Dužić, Srećko Bučar, Stjepan Živković, Boris Crnilo, Ivan Klepac, Zlatko Jurak, Stjepan Gomerac, Vladimir Priselac, pomoćni trener Stjepan Smolčić, tajnik Pavao Obradović, čuče: Zdenko Ivančić, Zdenko Vuković Cena, Zlatko Peršin, Dražen Belan, Franjo Šeperić, Darko Tomašević, Stjepan Pušćak, Zdravko Režek

Zdenko Vuković - Cena

Istraživač, pisac i kroničar. Novinar našeg radija. Jaskanac.

Sličan sadržaj

Back to top button